YuRadioStanice

Vodič za odabir plejliste za duže putovanje automobilom 379
Vodič za odabir plejliste za duže putovanje automobilom

Jedna od prednosti koje nudi putovanje automobilom sa prijateljima jeste i mogućnost da sami birate muziku i uživate u omiljenim hitovima tokom celog putovanja.

Kako je odabir muzike često tema rasprave, posebno kada ste “osuđeni” jedni na druge u malom i zatvorenom prostoru duži vremenski period, a ujedno želite i da uživate u putovanju bez da vam bilo šta pokvari raspoloženje, rešili smo da pomognemo.

U nastavku nudimo savete za odabir muzike tokom dužeg putovanja, pri čemu će u određenom segmentu svaki muzički ukus biti zadovoljen, sa tim da od vas očekujemo i malo međusobnog kompromisa.

Ne zaboravite da pored muzike, obavite pripremu i za druge važne stvari pred putovanje. Jedna od njih svakako jeste i putno osiguranje za sve članove društva. Pronađite najjeftinije putno osiguranje koje će pokriti sve vaše potrebe, spakujte kofere, ponesite dokumenta, lekove i uz rezervaciju smeštaja, možete krenuti na put potpuno bezbrižno.


Odabir muzike za početak putovanja


Bilo da je za početak putovanja rezervisan termin u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima, što su najčešći slučajevi kada se ide sopstvenim automobilom, verujemo da će energija putnika biti na zavidnom nivou.

Krećete na putovanje, srećni ste, uzbuđeni i ništa ne može da zaustavi ovaj nalet lučenja hormona sreće.

Prema tome, neka i muzika bude u skladu sa trenutnim raspoloženjem.


Zena vozi auto
 

Ovde je preporuka da se redom nižu najaktuelniji i najkomercijalniji hitovi kojih možete da se setite u tom momentu.

Najverovatnije je da su svi putnici makar čuli za ove pesme, na radiju ili na nekoj žurci, još kada se tome doda da ste tek krenuli na put, sigurni smo da neće biti nikakvih problema. Energija će već na samom početku putovanja verovatno dostići svoj maksimum, nakon čega će prirodno krenuti da opada, kako kafe, slatkiši i grickalice prestaju da deluju.

Sada se i odabir muzike može pretvoriti u glavobolju.


Šta raditi kada energija padne i potrebno je pronaći zlatnu sredinu muzičkog spektra?


Preporučujemo da kada jednom “izvrtite” sve aktuelne hitove domaćeg i stranog porekla, ne započnete ponavljanje istih, već da u skladu sa padom energije postepeno menjate i muzički žanr.

Danas je elektronska scena sve popularnija, dok nekadašnji underground izvođači postaju mainstream zvezde i hedlajneri globalno popularnih festivala.

Kako je porasla popularnost elektronike, pretežno tehno muzike, izvođači su se prilagodili i “smekšali” svoje setove, tako da se od “tvrdog” tehna sve više prelazi na melodični tech/house i druge slične podžanrove.

Neka baš ovo bude savršen “prelaz” nakon hitova ne tako određenog karaktera sa kojima je putovanje započelo.

Verujemo da će čak i vaši prijatelji koji nisu imali dodirnih tačaka sa elektronikom zacupkati kolenom i lagano pevušiti neke od popularnih pesama 80-ih i 90-ih koje dj-evi često ubacuju u svoje setove radi šaranja muzičkog opusa i pomeranja vijuga slušaocima.


Druga polovina puta i vreme za chill


Sada kada ste već prilično odmakli sa vožnjom, te napravili i prvu dužu pauzu, sigurno je da ćete želeti da malo opustite atmosferu, dok će i neki saputnici verovatno poželeti da odremaju.

Ujedno je preporuka i da upravo sada zamenite vozača, a možda i dj-a, kako bi svežina i kreativnost ostali uključeni tokom celog puta.

Sada je vreme za nešto laganiju muziku i postepeno prikupljanje energije putnika za samu završnicu dužeg putovanja. Preporučujemo da se na plej-listi sada nađu deep house, rege i sentimentalna pop muzika.

Važno je da žanr i pesme koje odaberete mogu da posluže kao savršena podloga za razgovor, prisećanje na zajedničke uspomene i planiranje obilazaka koji vas očekuju na predstojećoj destinaciji.

Savršeno bi bilo da se sada i malo okrepite, pojedete nešto konkretnije i isplanirate sledeću pauzu za WC i naravno kafu. Sledi sama završnica putovanja za koju će vam trebati nova doza energije i podizanje raspoloženja do novog maksimuma.


Prilazak destinaciji i vrhunska energija


Kako se postepeno približavate destinaciji, sve više slede pitanja poput onih kada smo kao mali sa roditeljima išli na letovanje: Jel smo stigli? Kada ćemo? Jel ovo more?

Ovo je dobar znak jer se i sami radujete kao malo dete.

Sada što se tiče muzike treba pustiti mašti na volju. Da li će to biti omiljeni turbo folk narodnjak 2000-ih, možda jedan od upečatljivih Eminemovih hitova ili nešto nalik pesmi Satisfaction, nije toliko ni važno.

Ono što jeste bitno, jeste da pesma “gruva” i stvara “najež”.

Osetite energiju drugih putnika, zajedno birajte sledeću pesmu i trudite se da uživate u vašoj mini žurci promešanih žanrova.

Ovo je samo početak vašeg putovanja i prilika da se fenomenalno zabavite. Slede vam dani pravog uživanja, žurki, provoda, obilazaka i druženja. Stvarajte zajedničke uspomene uz adekvatnu muzičku pratnju i uživajte u energiji koju samo putovanje može da nam pruži.

Srećan put!

 FOTOGRAFIJE:

  1. https://www.pexels.com/photo/person-wearing-pair-of-brown-leather-loafers-825890/
  2. https://www.pexels.com/photo/photo-of-person-driving-1386649/ 

 

Budite prvi koji komentariše ovaj blog.

Vaš komentar:

Volite da pišete o muzici, zanimljivostima iz sveta muziku, bilo čemu što je povezano sa muzikom. Pošaljite nam tekst u wordu na office@yuradiostanice.com i mi ćemo ga objaviti kao odgovara formatu sajta.

Pročitajte i ove tekstove