YuRadioStanice

Odabir benda za svadbu saveti i preporuke 1338
Odabir benda za svadbu saveti i preporuke

Bend na venčanju jedan je od najvažnijih elemenata zaduženih za dobru atmosferu na svadbi. Dobra muzika i veseli gosti jesu ono što se pamti nakon svake svadbe, pa je zato izbor benda i pevača za slavlje jedna od najvažnijih odluka koje budući mladenci treba da donesu.

Postoje načini da ovaj nimalo lak zadatak uspešno rešite. Tim povodom smo pripremili tekst, u kome se nalaze saveti, smernice i preporuke za to kako odabrati bend za svadbu.
 

Informišite se o ponudi i mogućnostima


Vrlo je važno da razumete koje su vaše mogućnosti i da budete upoznati sa tržištem, u smislu šta se nudi, koliko to košta i kako se uopšte dogovara nastup benda za svadbu, kao i koji su to bendovi prepoznati kao najbolji za ovu priliku.

Ukoliko vam na samom početku ovaj zadatak deluje teško profesionalci mogu organizovati vaše venčanje, s obzirom na to da oni već imaju odgovor na ova pitanja, te će vam naspram vaših želja i afiniteta predložiti bend i pogoditi saradnju s njim.

S druge strane, ako ste vi rešeni da organizujete svoju proslavu samostalno, dobro se raspitajte o svemu što smo do sada naveli. Pitajte prijatelje koji su skoro pravili svadbu, ili pretražite ponude na internetu. Ono što je najvažnije je da se dobro upoznate sa onim što se nudi, kako biste mogli da pređete na sledeći korak.
 

Odredite okvirnu sumu novca koju ćete dati za bend


Ukoliko već dugo ne planirate konkretan bend koji će upriličiti sjajan provod na vašoj svadbi, kako biste suzili izbor i lakše odabrali bend koji će nastupati ovim povodom, najbolje je da odredite okvirnu cifru koji ćete biti spremni da potrošite.

Ta suma novca ne mora biti precizna, ali će vam znatno pomoći da ograničite izbor, te da na lakši način dođete do benda koji će i cenom, ali i muzičkim žanrom, odgovarati potrebama vaše svadbe.
 

Biranje benda na osnovu muzičkog repertoara


Verujemo da već imate izgrađen muzički ukus, da znate u kom ritmu najviše uživate i koji je vaš omiljeni muzički žanr, međutim, organizacija svadbe podrazumeva da udovoljite i gostima koji će učiniti vaše slavlje posebnim.

Važno je znati da se ne može svima udovoljiti, ipak ono što je bez sumnje moguće, jeste pronaći bend sa bogatim muzičkim repertoarom, koji će moći da svira različite muzičke žanrove na podjednako dobar način.

Dakle, ukoliko uživate u disko muzici, pronađite bend koji kombinuje fank, disko, džez, bluz, pop, kako domaći tako i strani. Što je reperoar benda raznovrsniji to su veće šanse da će se dopasti velikom broju gostiju.
 

Narodnjaci na svadbi - nezaobilazna stavka ili ne?


Narodna muzika deo je naše tradicije, međutim ona je decenijama evoluirala, pa je tako u jednom momentu na mesto starih narodnih pesama došao turbo folk, oko koga od samog početka postoje podeljena mišljenja.


Bubnjevi
 

Ipak starogradske pesme i hitovi narodne muzike predstavlju deo naše kulture i samim tim većina gostiju će očekivati ovu vrstu muziku u nekom trenutku. Ukoliko i sami želite ovakvu muziku na svadbi, neće biti nikakvih problema, međutim ukoliko to ne slušate privatno moraćete da nađete način da pomirite svoje i želje vaših gostiju.
 

Kako kreirati muzički repertoar?


Za dobru atmosferu je, pored kvalitetnog benda, vrlo značajan i repertoar koji će svirati tokom čitavog slavlja, zato je ovo stavka o kojoj bi posebno trebalo da razmislite. Pre svega, inicijalni spisak pesama možete napraviti samostalno, a onda se uz konsultaciju sa bendom možete dogovoriti kojim će se redom te pesme pevati.

Članovi bendova koji redovno nastupaju na svadbama već imaju iskustva u odabiru muzike, pa vam mogu značajno pomoći time što će vam ukazati na to kada bi koju pesmu trebalo svirati.

Neke stvari možete zaključiti i sami, pa ćete tako znati da spore balade idu na početku, dok je veselija muzika rezervisana za slavlje koje nastupa kasnije.
 

Oprezno sa naručivanjem pesama


Jedna tradicija koj se ustalila na našim prostorima jeste da gosti na svadbi nakon određenog vremena naručuju različite pesme od benda. S druge strane, u poslednje vreme se ovoj tradiciji staje na put tako što se mnogi mladenci opredeljuju za to da ukinu mogućnost naručivanja, te da bend svira samo po već dogovorenom repertoaru.

Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja jeste da li naručivanje pesama treba ostaviti kao opciju ili ne? S jedne strane, mnogi stariji gosti uživaju u ovom običaju, jer tako proslavljaju važan dan na sebi svojstven način, ali s druge mogu u potpunosti preokrenuti atmosferu na svadbi, posebno ako se fokusiraju na jedan tip muzike.

Da li postoji kompromis?

Kompromis bi u ovom slučaju bio da se naručivanje pesama ograniči na određeno vreme, kada će svi oni koji žele moći to da urade. Alternativa bi bila da napravite dovoljno šarenolik repertoar, te da se zapevaju pesme koje bi inače vaša porodica poručila, samo onim redom koji ste vi napravili.

Nadamo se da će vam ovaj tekst poslužiti prilikom organizacije jednog od najvažnijih dana u vašem životu i da će se vaša svadba dugo pamtiti po dobrom provodu.

 

Budite prvi koji komentariše ovaj blog.

Vaš komentar:

Volite da pišete o muzici, zanimljivostima iz sveta muziku, bilo čemu što je povezano sa muzikom. Pošaljite nam tekst u wordu na office@yuradiostanice.com i mi ćemo ga objaviti kao odgovara formatu sajta.

Pročitajte i ove tekstove