YuRadioStanice

Najlepše ljubavne pesme uz romantičnu večeru 898
Najlepše ljubavne pesme uz romantičnu večeru


Možda se sećate vremena kada ste birali ploče i ubacivali ih u gramofon kako biste uživali u muzici koju volite. Možda ste generacija koja je snimala pesme sa radija na audio-kasete i iznova ih premotavala na omiljenu numeru. Možda ste toliko mladi da i ne znate kako je sve ovo izgledalo, već ste se oduvek u izboru muzike oslanjali na Jutjub. Bez obzira na to koliko godina imate i na koji način ćete pripremiti plejlistu, važno je da uklopite note u atmosferu koja vlada u određenom trenutku.

Tako najlepše ljubavne pesme uz romantičnu večeru ne birate na osnovu omiljenog muzičkog pravca, već na osnovu tradicije. A tradicija za ovakav povod nalaže da pustite balade uz koje možete ustati i zaplesati. Kako muzika utiče na emocije i koje su to pesme domaćih i stranih izvođača poželjno slušati u intimnoj atmosferi, saznaćete u nastavku teksta.


Muzika ima lekovito dejstvo i ulepšava sve naše posebne trenutke u životu


Uticaj muzike na čoveka je neprocenjiv. Postoji čak i nauka koja se bavi ovom temom. Muzikoterapija je nastala 1944. godine i prati uticaj muzike na ljudske emocije, motorne aktivnosti i kognitivne procese. Lekovita snaga muzike dokazana je kroz brojne studije, a jedna od njih potvrđuje da utiče na pojačano lučenje dopamina. Kada se oslobađa u velikim količinama, dopamin stvara osećaj zadovoljstva i nagrade, što vas motiviše da ponovite određeno ponašanje. Muzika popravlja raspoloženje dok vežbate, kuvate, sedite u kancelariji ili ste na ljubavnom sastanku.

Možemo slobodno reći da ona ulepšava i sve vaše posebne trenutke u životu. Razmislite samo koliko vam je vremena potrebno da sastavite spisak numera za rođendansku zabavu, svadbu ili romantičnu večeru. To radite jer znate da će neke pesme probuditi određene emocije.


Romantika muzika
 

Kao što možete odabrati idealne pesme dok kuvate, tako možete napraviti plejlistu za romantičnu večeru. Bilo da su to hitovi domaćih ili stranih izvođača, potrudite se da budu po ukusu i vašeg partnera ili partnerke. Kada pogledate koje smo najlepše ljubavne pesme uz romantičnu večeru izdvojili, sigurno će vam biti lakše da kreirate idealan repertoar.


Koje su najlepše ljubavne pesme uz romantičnu večeru domaćih izvođača?


Kada pišete ljubavne poruke, često se dešava da inspiraciju tražite u nekim domaćim pesmama. Nekad je to poezija, a nekad su stihovi pretočeni u popularne hitove. Pre nego što pozovete na večeru u svoj dom izabranika ili izabranicu, vidite kako će reagovati na ljubavne poruke i otkrijte koji su to stihovi koje izuzetno voli.


Romantika
 

Iako ne postoji zvanični spisak pesama za sastanke, gotovo nepogrešive najlepše ljubavne pesme uz romantičnu večeru otpevane od strane domaćih izvođača možda su “D-mol” (Đorđe Balašević) i “Zažmuri” (Bajaga). Prelepe balade naći ćete u diskografiji starih YU rock bendova kao što su Parni valjak, Prljavo kazalište, Kerber i Crvena jabuka. Izdvojićemo “Moja je pjesma lagana”, “Na Badnje veče”, “Još samo ovu noć mi daj”, “Ima nešto od srca do srca”. Postoje ljudi koji ne vole najslušanije pesme, zato možete ukucati u pretraživaču ime benda i naći neke ne previše poznate numere. Potražite i romantične note u hitovima Zdravka Čolića, Dina Merlina, Hari Mata Harija, Sergeja Ćetkovića, Aleksandre Radović, Nine Badrić, Vlada Georgijeva i drugih ikona pop scene sa prostora bivše Jugoslavije. 


Strane pop balade uz koje možete zaplesati nakon romantične večere


Pre nego što pozovete nekoga ko vam se mnogo dopada na romantičnu večeru, morate napraviti opuštenu i intimnu atmosferu. Očistite stan, nabavite mirišljave sveće, upalite lampe, skuvajte ili naručite hranu koju oboje volite. Zvezdano nebo lampa je sve češči ukrasni element u svakom prostoru napravi čarobnu atmosferu. Imaćete utisak da ste pod otvorenim nebom i zajedno brojite zvezde dok u pozadini čujete zvuke najlepših ljubavnih pesama. Još kada posle večere budete zaplesali, činiće vam se da ste na “sedmom nebu”.


Pesma ruza
 

Od stranih pesama na vašoj listi uz romantičnu večeru obavezno treba da se nađe “Take My Breath Away” grupe Berlin, naslovna numera filma “Top Gun”. Iako nastala 1986. godine, ni dan danas ne gubi na popularnosti. Mnogi parovi istakli su da je upravo ovo pesma uz koju su imali prvi poljubac. Još neke najlepše ljubavne pesme uz romantičnu večeru stranih izvođača su: “Wicked Game” Krisa Ajzaka, “I Will Always Love You” legendarne Vitni Hjuston, “To the Moon and Back” grupe Sevidž Garden, “Someone Like You” uz prelepi glas pevačice Adel, “Yellow” od Koldpleja.

Naravno da o muzičkim ukusima ne treba raspravljati i da ćete vi sami napraviti svoju listu pesama za ljubavni sastanak, ali verujemo da smo vam barem malo pomogli u potrazi za inspiracijom. Ostaje vam samo da uživate u omiljenim stihovima u zagrljaju voljene osobe!

Slike: 
https://pixabay.com/photos/sheet-music-red-rose-classical-music-6581887/
https://pixabay.com/photos/music-record-old-pickup-sound-3804518/
https://pixabay.com/photos/dish-dinner-meal-lemon-diner-6863468/
https://pixabay.com/photos/flowers-sheet-music-music-6903000/

 

Budite prvi koji komentariše ovaj blog.

Vaš komentar:

Volite da pišete o muzici, zanimljivostima iz sveta muziku, bilo čemu što je povezano sa muzikom. Pošaljite nam tekst u wordu na office@yuradiostanice.com i mi ćemo ga objaviti kao odgovara formatu sajta.

Pročitajte i ove tekstove