YuRadioStanice

Najbolji domaći tribute bendovi 320
Najbolji domaći tribute bendovi


Sigurno je svako od vas bar jednom u životu zažalio što nije uživo čuo neki od kultnih svetskih bendova. Neki su prestali da postoje i pre nego što ste se rodili, neki nikad nisu svirali u Srbiji i okolini, a možda ste čak propustili koncerte onih koji su nastupali u našoj zemlji jer niste imali dovoljno novca za kartu. U takvim situacijama, najbolje je da se saznate ko to može odlično da „odglumi“ izvođenja vašeg omiljenog benda. U nastavku teksta saznaćete koji su najbolji domaći tribute bendovi i zašto treba da odete na njihove nastupe.


#1 Queen Real Tribute Band


Grupa „Queen“ važi za jednu od najpopularnijih grupa na svetu svih vremena, najviše zbog svog ekscentričnog frontmena Fredija Merkjurija. Bend je osnovan 1970. godine u Londonu, a njegovi članovi, osim pomenutog Fredija, bili su i Brajan Mej (gitarista, vokal), Rodžer Tejlor (bubnjevi, vokal) i Džon Dikon (bas gitara). Najveći hitovi su im „Bohemian Rhaspody“, „The Show Must Go On“, „We will Rock You“, „We are the champions“.  Njihov nastup na „Live Aid" koncertu 1985. godine smatra se jednim od najboljih u istoriji rock muzike. Nakon smrti Fredija Merkjurija 1991. godine, bend je imao druge pevače, ali nisu imali mnogo uspeha.

 

Rocco

 

Za ovako slavni bend potreban je izuzetno dobar tribute, a najbolji na našim prostorima je „Queen Real Tribute Band“. U bendu sviraju profesionalni muzičari koji su nastupali sa najpoznatijim zvezdama iz Regiona. Bend je osnovan u aprilu 2006. godine u Srbiji, a njegovi članovi nastupaju u autentičnim kostimima i sviraju koristeći istu opremu kao i „originalni“ bend. Članovi benda su: Ivan Ristanović (vokal), Nenad Bojković (gitara), Ivan Đerfi (bas gitara) i Radoš Ćapin (bubnjevi). Počeli su da interpretiraju pesme grupe „Queen“ kako bi sačuvali uspomenu na jedan od najboljih rok bendova svih vremena. Pre petnaestak godina, nakon brojnih koncerata širom Evrope, oduševili su publiku koja ih svrstava u najbolje Queen tribute bendove na svetu.

Godine 2018. je izašao biografski film „Bohemian Rhapsody" koji prati život legendarnog Fredija i uspon „Queen”-a. Nakon beogradske premijere filma, svirali su Queen Real Tribute Band i napravljen je pravi spektakl.


#2 Makao bend


Makao bend postoji od 2005. i poznat je kao najbolji „di džej bend“. Izvode obrade pop i r’n’b pesama. Redovni su na repertoaru „BitefArtCafe”-a, gde ih opisuju sledećim rečima: „Oni sviraju hitove, oni šalju pozitivne vibracije, oni se penju na vufere, oni vas pomeraju i oni nikada ne izleze iz mode!“

Kako u svakom klubu u kome se pojave naprave odličan provod, tu energiju su preneli na svadbe. Potreban vam je bend za svadbu? Sigurno nećete pogrešiti angažovanjem Makao benda, jer ćete i vi i vaši gosti uživati u odličnoj energiji sve do “fajronta”.

 

#3 Eclipse


Na njihovom repertoaru nalaze se obrade `80 / `90 / `00 / MTV / Vh1 / Pop Rock / House / Latino / Funk / Mashup hitova. Tokom protekle decenije Eclipse je svojim autentičnim izvedbama numera i energijom koju emituje sa bine ostavila lični pečat na mnogim nastupima. Danas ih možete slušati u beogradskim klubovima i prostorima kao što su: Cantina de Frida, Sunset Caffe, Vila Maska, Absynthe Bar. Beogradska publika ih smatra najboljim klupskim bendom u gradu.


Ostali domaći tribute bendovi koji će vas očarati svojom muzikom


Tribjut bend grupe „Faith no More”, „Face to Face”, važi za jedan od najpopularnijih u Srbiji. Za njihove nastupe uvek se traži karta više.

Fanovi kultne domaće grupe „EKV” obožavaju nastupe tribute benda „IQV”. Na izuzetan način vraća publiku u vreme kada je za klavijaturom virtuozno svirala Magi, a za mikrofonom se nalazio, nikad zaboravljeni, Milan Mladenović. 


Bendovi
 

Kada su u pitanju domaći tribute bendovi ne treba nikako zaboraviti bend koji obrađuje najpoznatije svetske hitove od popa do hausa – „Loco Band”. Oni prenose sjajne vibracije energičnim nastupima promovišući ideju dobre zabave svuda gde se pojave.

Možda ste imali prilike da slušate i gledate nastup grupe „Gift” na čelu sa Jocom Ajkulom. Oni su tribute bend koji izvodi muziku  „Depeche Mode & David Bowie” preko 20 godina, a nakon njihovih nastupa niko nije ravnodušan.

Red Hot Chili Peppers real tribute” kao što sami možete zaključiti izvodi numere još jedne planetarno popularne grupe. Vrhunsku svirku upotpunjuju kostimi i odgovarajući stajling, kao i energičan nastup sa skakanjem na bini, po kojem su posebno prepoznatljivi pevač Entoni Kidis i basista Fli.

Slike:

https://unsplash.com/photos/silhouette-of-man-holding-camcorder-near-woman-singing-on-stage-IOMXMQdYNt0

https://unsplash.com/photos/three-people-playing-assorted-instruments-on-stage-_uDj_lyPVpA

https://unsplash.com/photos/low-angle-photography-of-violin-on-ground-z9z6u1rn7sY

 

 

Budite prvi koji komentariše ovaj blog.

Vaš komentar:

Volite da pišete o muzici, zanimljivostima iz sveta muziku, bilo čemu što je povezano sa muzikom. Pošaljite nam tekst u wordu na office@yuradiostanice.com i mi ćemo ga objaviti kao odgovara formatu sajta.

Pročitajte i ove tekstove