YuRadioStanice

Koji muzičari su bili najpopularniji na posterima 2000-ih? 787
Koji muzičari su bili najpopularniji na posterima 2000-ih?

Da li se sećate vremena kada vam je soba bila izlepljena posterima?

Poznati voditelji, glumci, umetnici iz različitih branša, a ponajviše muzičari, krasili su zidove soba mnogih tinejdžera početkom 2000-ih.

Danas je kvalitetna izrada postera postala neka vrsta standarda i svako za svoj biznis, u svrhe marketinga uvek teži ka kvalitetnoj štampi, a nekada nam nije bilo važno da li su boje na posteru izbledele ili se njihova ivica iskrivila.

Važno je bilo da se na zidu nađe baš taj muzičar ili muzička grupa u čijim pesmama uživate! Ukoliko se rado vraćate u ovaj period života i želite da se prisetite koji su to muzičari bili najpopularniji na posterima nekada, nastavite da čitate naš tekst i informišite se!
 

Eminem

 

Eminem - jedan od najpopularnijih repera današnjice


Jedan od najkontroverznijih izvođača 2000-ih godina, reper Maršal Brus Meters III, poznatiji kao Eminem, bio je veoma popularan i na našim prostorima. Svi smo imali preplavljenu sobu njegovim slikama, te je kvalitetna izrada postera i plakata ranih 2000-ih bila jako bitna.

Smatra se da je ovaj reper, tesktopisac, muzički producent i glumac zaslužan za popularnost hip-hopa u Srednjoj Americi, a bio je inspiracija mnogim umetnika, kao jedan od najvećih repera svih vremena.

Osvojio je brojne nagrade, a neke od njegovih najpoznatijih pesama su The Real Slim Shady, Without Me, Rap God, Lose Yourself, Stan, duet sa pevačicom Rihannom - Love The Way You Lie i mnoge druge koje se i danas rado slušaju. Osvojio je nekoliko Gremija, ali i Oskar za najbolju orginalnu pesmu (Lose Yourself) za film poznati film 8 milja.
 

Britni Spirs

 

Britni Spirt (Britney Spears) - velika zvezda 2000-ih


Iako je danas poznata po brojnim kontaverzama i teškoj životnoj priči, Britni Spirs je 2000-ih bila prava inspiracija svim mladim ljudima, pa su posteri sa njenim likom krasili sobe tinejdžera širom sveta, ali i kod nas.

Svoju karijeru započela je rano, i sa svega 17. godina snima svoj prvi album …Baby One More Time koji se našao na vrhovima top-lista.

Slede albumi Oops!...I Did It Again, a potom i Britney, In the Zone, Blackout i drugi. Hitovi koji su se 2000-ih mogli čuti sa zvučnika u sobama gotovo svakog tinejdžera su Gimme More, Piece of Me, Toxic, Everytime, Circus i mnogi drugi.


Tokio Hotel

 

Tokio hotel - nemački muzički sastav koji je vladao scenom 2000-ih


Bendovi su bili izuzetno popularni početkom 21. veka, a kao jedan od najpopularnijih ističe se nemački bend osnovan 2001. godine - Tokio Hotel. Četvoročlani bend čine pevač Bil Kaulic, gitarista Tom Kaulic, bubnjar Gustav Šefer i basista Georg Listing.

Izdali su nekoliko studijskih albuma od kojih su najpozantiji Screi, Zimmer 483 i Scream. Pesme su izdavali na maternjem nemačkom jeziku, ali i na engleskom. Osim sjajnih muzičkih sposobnosti, ovaj bend proslavio je i njihov specifičan način oblačenja.


Rijana

 

Rijana (Rihanna) - nagrađivana zvezda prelepog glasa


Ne možemo govoriti o 2000-im, a da ne pomenemo i danas popularnu Rihannu koja je svojim hitovima lako osvajala ljubitelje pop muzike, ali i hip hopa i densa.

Pevanjem je počela da se bavi veoma rano, a njen talenat prepoznat je brzo. Sada već davne 2005. godine snima prvi album sa kog je pesma Pon de Replay postigla najveći uspeh.

Nkon toga, hitovi se samo nižu i njena popularnost raste. Neke od najpoznatijih pesama su SOS, Unfaithful, Umbrella, Shut Up and Drive, Don’t Stop the Music, Disturbia, Rude Boy i mnoge druge koje se i danas čuju na žurkama različitog tipa. Osvajač je nekoliko Gremija i nagrda časopisa Bilboard, kao i MTV video nagrada i mnogih drugih koje je i danas čine jednom od najvećih muzičkih zvezda.


Bjonce

 

Bijonse (Beyonce) - velika zvezda sa sjajnom karijerom


Jedno od najprepoznatljivijih lica na svetskoj muzičkoj sceni i danas, Bijonse, proslavila se kao pevačica, tekstopisac, kompozitor, plesačica, glumica i muzički producent. Bila je glavni vokal poznate grupe Destiny’s Child, a nakon toga upušta se u solo karijeru.

Prvi solo album izbacila je davne 2003. godine pod nazivom Dangerously in Love koji se tada našao na prvom mestu poznate liste časopisa Bilboard. Njen drugi album izlazi 2006. godine, a u tom periodu oprobala se i kao glumica u filmovima The Pink Panther i Obsessed.

Dok su svi mislili da njena karijera ne može biti uspešnija, Bijonse je sa albumom I Am…Sasha Fierce osvojima neverovatnih 6 Gremija. Jedna je od najuticajnih ljudi na svetu i danas, te ne čudi što su njeni posteri nekada krasili zidove svih ljubitelja kvalitetne pop muzike.


Jastin

 

Džastin Timberlejk (Justin Timberlake) - od grupe do solo karijere


Džastin Timberlajk svoju karijeru započeo je u muzičkoj grupi N Sync koju je osnovao Lu Perlman, gde je bio jedan od dva vodeća pevača. Početkom 2000-ih, 2002. godine izbacio je svoj prvi solo album i tako krenuo da gradi briljantnu karijeru. Osvajač je nekoliko Gremija i Emi nagrade, a njegov debitantski album prodat je u preko 7 miliona kopija širom sveta.

Neverovatno, zar ne?

Neki od njegovih najpoznatijih hitova koji se i danas slušaju su What Goes Around... Comes Around, Cry Me a River, SexyBack, a kasnije i 4 minutes, Ayo Technology i mnoge druge.

Osim njegovih pesama, spotovi Džastina Timberlejka su pravo malo remek delo. Pevač se takođe oprobao u glumi, ali i kao plesač, producent i tekstopisac.

Ukoliko se pomenuti izvođači nisu našli na zidu vaše sobe, a ipak se sećate da ste neke od njih predano lepili i čekali da izađu u časopisima, možda ste bili verni obožavaoci drugih popularnih izdavača tog vremena. Neki od najpoznatijih svakako su Madona, Kristina Agilera, Gven Stefani, Ališa Kiz i mnogi drugi.

Nadamo se da vas je naš tekst vratio u ne tako daleku prošlost, ali ipak jedno drugačije vreme. Pustite omiljenu pesmu nekog od izvođača koje smo istakli i uživajte!


Slike izvor:
https://unsplash.com/photos/xUm0Mi0_2bk
https://www.flickr.com/photos/155754835@N04/36079964425
https://www.flickr.com/photos/evarinaldiphotography/8514681452
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tokio_hotel.jpg
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rihanna_2012_%28Cropped%29.jpg
https://www.flickr.com/photos/128992077@N07/15741839050/in/photostream/
https://www.flickr.com/photos/joeshlabotnik/360903204
 

 

 

Budite prvi koji komentariše ovaj blog.

Vaš komentar:

Volite da pišete o muzici, zanimljivostima iz sveta muziku, bilo čemu što je povezano sa muzikom. Pošaljite nam tekst u wordu na office@yuradiostanice.com i mi ćemo ga objaviti kao odgovara formatu sajta.

Pročitajte i ove tekstove