YuRadioStanice

Kako odabrati muziku za korporativnu proslavu? 415
Kako odabrati muziku za korporativnu proslavu?

Od godišnjih sastanaka, preko konferencija do teambuildinga - uvek se postavljaju pitanja o izboru muzike. Muzika popravlja raspoloženje, ulepšava ključne trenutke i daje energiju prisutnima. Ali prečesto je muzika gurnuta kao poslednja stavka prilikom planiranja korporativnih događaja.

Saznajte zašto vam je potrebna promišljena muzička strategija za korporativne proslave za sve prilike i kako da napravite muzički izbor koji poboljšava tempo i vibraciju događaja koji organizujete.


Počnite da planirate muziku za korporativni događaj od prvog dana i prilagodite je vašoj korporaciji


Stavite muziku na dnevni red prvog sastanka da biste organizovali događaj tako da vaš zvučni zapis bude „usklađen“ sa celim događajem.

Imajte na umu da je svaki korporativni događaj drugačiji. U zavisnosti od svrhe vašeg događaja, želećete da postavite određeni ton. Na primer, ako organizujete događaj za izgradnju tima, želećete da uključite optimističnu listu pesama kako biste izazvali pozitivno i produktivno raspoloženje.

Ako organizujete događaj za nove klijente, izaberite pesme koje odražavaju vibraciju vašeg brenda. Pored postavljanja tona, treba razmišljati i o usaglašavanju ukupnog raspoloženja događaja sa muzikom.

Na primer, ako je vaš korporativni događaj fensi gala, izaberite plejlistu punu džeza i muzike koja se lako sluša. Da li organizujete događaj za popodnevni ručak? Ciljajte na zabavnije džemove.

Drugi način da stvorite odličan ambijent je da pronađete muziku koja odgovara vašoj temi. Na primer, poslednjih godina organizovana je korpa događaja posvećenih osnaživanju žena. U ovom slučaju, pesme poput „Girls Just Wanna Have Fun“ Cindi Lauper i „I’m Every Woman“ Chaka Khan-a pomažu gostima da se opuste i zarone u temu.

Takođe pomaže da uzmete u obzir starost vaših saradnika. Na primer, posetioci milenijumskih događaja verovatno ne žele da provedu veče slušajući Nila Armstronga (bez uvrede za Nila Armstronga). Stoga prilagodite svoju listu pesama tako da odgovara ukusima vaših gostiju.

Sada kada ste shvatili kakvu muziku želite na svom događaju, vreme je da odlučite da li ćete imati DJ-a ili muziku uživo.


Angažovanje DJ-a za korporativnu proslavu


DJ-evi unose sjajnu energiju na svaki događaj. Oni znaju savršene pesme za korporativne događaje i mogu vam pomoći da stvorite ambijent kakav želite.

Prva prednost angažovanja DJ-a je isplativost. DJ će koštati znatno manje od benda uživo.

Osim toga, dobijate prilagođenu listu. DJ ima pristup hiljadama pesama i mikseva. Dakle, nema ograničenja za muziku koju možete puštati na svom događaju. Želite mešavinu Tejlor Svift i Kardi B? DJ će vam to omogućiti.

Još jedna prednost je što nema prekida sa DJ-em. Vaš DJ će održavati muziku cele noći. Čak i ako im je potrebna brza pauza, mogu staviti nekoliko pesama na listu pesama. Uz bend, vaši gosti mogu da ostanu u neprijatnoj tišini tokom proslave.

Takođe – di-džejevi zauzimaju manje prostora. DJ i njihova oprema mogu stati u manji prostor od benda uživo. Dakle, ako imate puno saradnika i želite da maksimalno iskoristite svoj prostor, neka vaš izbor bude DJ.


Bend za korporativne događaje


Bendovi pružaju energično i živo muzičko iskustvo. Vaši gosti će voleti da vide muzički nastup uživo. Da ne spominjemo, većina bendova može lako da obradi pesme koje će vaši gosti znati.

I niste ograničeni na bendove. Pijanisti, akustičari i drugi muzički majstori daju elegantan i intiman ambijent vašem događaju.

Prednost žive muzike je što bendovi pružaju zvuk visokog kvaliteta. Dobar bend uživo zvuči besprekorno. A ako organizujete događaj sa važnim saradnicima, želite da im pružite najbolje moguće iskustvo.

Takođe, bendovi imaju “WOW”  faktor. Zajedničko stvarenje muzike na sceni je dinamično i uzbudljivo. Bendovi takođe daju više emocionalnog angažmana, što želite na svom događaju. Živi bend će sasvim sigurno zabaviti i podići na noge i one goste kojima je najteže ugoditi.


Odabir muzike prilagodite i veličini proslave


Vrsta muzike koju odaberete za svoj događaj treba da odgovara veličini vaše liste gostiju. Glasna i optimistična elektronska muzika stvorena za ples ne bi odgovarala intimnoj proslavi sa samo nekoliko saradnika. Slično, spora i tiha džez muzika ne bi odgovarala masovnoj zabavi mladih.

Pored toga, želećete da razmislite o veličini prostora. Solo violinista možda zvuči sjajno, ali će ga biti teško čuti u velikoj kongresnoj sali. Živi rok bend može da svira tačno ono što želite da čujete, ali bi nadjačao malu privatnu trpezariju.


Muzika i raspoloživ budžet


Poslednja, ali i najvažnija stvar o kojoj treba da brinete je budžet koji imate na raspolaganju.

DJ-evi su generalno jeftiniji od muzike uživo. Najjeftinija opcija je da pustite sopstvenu listu pesama preko ozvučenja koje je na raspolaganju. Cene će takođe varirati u zavisnosti od dana i vremena vašeg događaja, na primer od toga koliko dugo vam je potrebna muzika i svih dodatnih elemenata koji određuju cenu.

Prilagodite muziku svom budžetu i pokušajte da napravite najbolji izbor sa što manje izgubljenog novca. Muzika na vašem događaju može izgledati kao manji element procesa planiranja događaja, ali kao što vidite, zahteva puno razmatranja. Ako se pozabavite ovim tačkama kada birate muziku za svoj sledeći događaj, stvorićete nezaboravno iskustvo za svoje goste.

Muzika na vašem događaju može izgledati kao manji element procesa planiranja događaja, ali kao što vidite, zahteva puno razmatranja i posvećenosti. Ako se pozabavite ovim tačkama kada birate muziku za svoj sledeći događaj, stvorićete nezaboravno iskustvo za svoje goste.

 

Budite prvi koji komentariše ovaj blog.

Vaš komentar:

Volite da pišete o muzici, zanimljivostima iz sveta muziku, bilo čemu što je povezano sa muzikom. Pošaljite nam tekst u wordu na office@yuradiostanice.com i mi ćemo ga objaviti kao odgovara formatu sajta.

Pročitajte i ove tekstove