YuRadioStanice

Autfiti za letnje muzičke festivale 532
Autfiti za letnje muzičke festivale

Leto nam donosi pregršt putovanja, događaja i avantura koje želimo da iskusimo, i za mnoge su letnji meseci najuzbudljiviji tokom čitave godine. Ono što privlači veliki broj ljudi jesu letnji muzički festivali koji se organizuju širom regiona. Kada je u pitanju muzički festival pored izvođača i koncepta festivala, veoma je bitna i lokacija na kome se održava.

Zato posebnu čar imaju festivali koji se održavaju na plažama, jezerima ili u nekom drugom prirodnom ambijentu koji na specifičan način doprinosi čitavnom muzičkom doživljaju. Međutim, za muzičke festivale je opšte poznato da su oni parada boja, zvukova, različitih kultura ali i različitih modnih izdanja.

Kako se obući za jedan festival? Koji će to autfit pokazati vašu ekscentričnost, jedinstvenost ali i osećaj za modu?


Festivali na plaži - kupaći kostim kao ultimativno rešenje


Bilo da je u pitanju letnja žurka na plaži, ili čitav festival na pesku pod palamama, nema sumnje da sa kupaćim kostimom ne možete da pogrešite. Kada su u pitanju novi modeli kupaćih za dame, činjenica je da se dizajneri iz godine u godinu utrkuju da osmisle što zanimljivije modele, pa tako kupaći kostimi sve više izgledaju kao komad odeće koji se može nositi i van plaže.

U ovom slučaju je to i moguće, pa tako možete gornji deo kupaćeg kostima kombinovati sa teksas šorcem, a uvek možete dodati i neki letnji prslučić ili plašt kako biste se osećali malo više obučeno.


Autfiti na koncertima
 

Trend koji je došao pravo sa svetskih festivala jeste i jednodelni kupaći koji u ovom slučaju funkcioniše kao majica, a uz njega devojke nose suknje ili šorceve. Uz dobar nakit i naočare za sunce kompletiraćete svoj izgled.

Kada su momci u pitanju stvar je obično jedonstavnija s obzirom na činjenicu da oni šorc za kupanje često nose i inače kao reagularan šorc. Tako da će to veoma poslužiti tokom letnjeg festivala, posebno ako je šorc neobičnog i upečatljivog dezena, uz neku jednostavnu majicu ili čak laganu letnju košulju, biće spremni da uživaju uz zvuke elektronske ili npr. grčke muzike na nekom od ostrva Jonskog mora.


Slojevito oblačenje je glavno modno pravilo za letnje noći


Baš kao što su nas učili od malena - oblačite se slojevito. Letnje noći mogu biti znatno hladnije posebno ako se festival održava negde u prirodi, u šumi, pored jezera ili u na nekom trgu gradova u Srbiji, ili regionu. Bez obzira na to da li ćete plesati čitavu noć, ili ćete s vremena na vreme praviti predahe uz piće, sigurno će vam trebati nešto da ogrnete.

Međutim, s obzirom da su festivali i muzička i modna događanja možete iskoristiti ovu priliku da obučete nešto što je prilično u trendu. Laganu letnju haljinu sa cvetićima možete upotpuniti sa pravom bajkerskom kožnom jaknom što će čitavoj kombinaciji dati interesantan kontrast.

Klasičnu majicu i šorc možete upotpuniti šarenom boho košuljom koja ima veliki broj sitnih detalja. Kontrast u autfitu ali i prilagođavanje tipu muzičkog festivala su ključ uspeha.


Ekscentričnost i detalji - kada je dosta?


Muzički festivali su neprestane žurke koje traju i po 2, 3 dana i prilika da doživimo nezaboravne trenutke. Baš u tim trenucima nas euforija često ponese pa želimo da pompeznost događaja prenesemo i na naše oblačenje.

Ako se pitate kada je dosta detalja i ekscentričnih odevnih kombinacija za festival odgovor je sledeći - onda kada je vama dovoljno. Dakle, ne možete mnogo da pogrešite, potrebno je samo da budete mera sami sebi i da ne dodajte detalje u kojima ćete se osećati neprijatno.

Svetski festivali pokrenuli su trendove šaranja lica i tela neonskim bojama, ekscentričnu šminku, perike, pa čak i kostime, ali isto tako je struja otišla i u drugom pravcu pa na festivalima možete videti dame u svedenim haljinama. Na vama je da odredite kakav nakit ćete nositi, da li će vam biti važnije da se uklopite u događaj ili da budete potpuni kontrast.

Bilo da ćete ovoga leta uživati u čarima džez zvuka, glasno pevati uz vaš omiljeni bend, ili plesati uz zvuke trubača ili elektronske muzike, obucite se u svoju autentičnost i udobnost i nema sumnje da ćete poneti najbolji autfit večeri!

Budite prvi koji komentariše ovaj blog.

Vaš komentar:

Volite da pišete o muzici, zanimljivostima iz sveta muziku, bilo čemu što je povezano sa muzikom. Pošaljite nam tekst u wordu na office@yuradiostanice.com i mi ćemo ga objaviti kao odgovara formatu sajta.

Pročitajte i ove tekstove